maandag 27 april 2020

Laat de zon maar stralen, met deze bar trek je volle zalen

Hoe leuk is het om met vrienden en familie van het zonnetje te genieten op je balkon? Hapjes en drankjes erbij! Alleen waar zet je al dat lekkers neer... 

Het is fantastisch om in Amsterdam te wonen, maar een groot balkon of een tuin is voor de meeste mensen niet weggelegd. Vijf jaar geleden kwam ik in Amsterdam wonen. Toen was ik al zielsgelukkig met mijn knusse balkonnetje. Nu kan ik nog steeds niet geloven dat ik gewoon een tuin heb! De veranda kon wel een upgrade gebruiken, daarom de oplossing: een bar! Het neemt weinig ruimte in beslag, is makkelijk zelf te maken en ideaal voor feesten en partijen. Hoe dan? Ik zal je vertellen hoe dat moet.

Dit heb je nodig voor de balkonbar:
- 7 planken gebruikt steigerhout. Je kunt zelf bepalen hoe lang de bar wordt, ik heb gekozen voor planken van 55cm lang x20cm breed
- 6 verbindingslatjes 
- 4 zware drempelhoeken (om de bar extra te verstevigen, mocht je erop willen dansen)
- 20 lange schroeven
- 20 korte schroeven 
- zaagje
- boor


Je bent ongeveer 35 euro kwijt om de bar te maken. Als je geen goede zaag hebt, kun je bij 'Hornnbach' je hout op maat laten zagen bij de 'drive in'. In tegenstelling tot 'McDonalds' niet zo slecht voor je gezondheid. 

De instructies hoe je de bar in elkaar zet heb ik van 'Eigen Huis en Tuin', en zijn hier te vinden. Ik ben helemaal gelukkig met het pittoreske barretje. Bloemetje erop, wijntje erbij en genieten maar.
Tip: ook kun je de bar gebruiken als oppottafel of kruidenbar met bijvoorbeeld bieslook, tijm en basilicum erop. Momenteel natuurlijk geen barretje voor feesten en partijen, maar een barretje voor jezelf of voor twee! #opjebalkonblijven #ofindetuin