vrijdag 10 april 2020

De plek waar mijn hart ligt: AmsterdamWelkom op mijn nieuwe blog! Ik ben Jamie, en zoals jullie misschien al kunnen raden ben ik gek op mijn stad: Amsterdam.

Ik vind het super leuk om nieuwe hotspots uit te proberen, te struinen door de straatjes in mijn outfits en creatief bezig te zijn in en om het huis. 
Met mijn baan als stewardess heb ik de hele wereld rondgereisd, maar uiteindelijk kwam ik erachter dat de plek waar mijn hart ligt toch echt Amsterdam is. Begrijp me niet verkeerd! Reizen zal ik altijd geweldig blijven vinden, maar de momenten dat ik weer thuiskwam waren goud waard. Helaas is deze baan snel verleden tijd voor mij door het Coronavirus. Het is vreselijk om je droombaan in duigen te zien vallen, maar ik zie dit ook als een kans. Mijn creativiteit op het gebied van fotograferen, tekstschrijven, social media en websitebuilding blaas ik nu weer nieuw leven in. Ik heb niet voor niets mijn Bachelor of Arts behaald! Vandaar ook mijn idee om jullie met deze blog en al het moois dat Amsterdam te bieden heeft, te overrompelen!

Samen met mijn liefde woon ik aan de gracht in Amsterdam West. Echt een droompaleisje! We genieten hier volop met een tuin op het zuiden. We noemen het ook wel onze 'casa del sol'. Wat ik echt een geluksmomentje vind is het horen van het belletje van de tram wanneer ik wakker word. Nu denk je vast, die is niet goed! Misschien heb je ook gelijk, maar daar ben ik trots op. Wat ik mooi vind aan Amsterdam is dat niets te gek is. Dat komt voor iemand zoals ik wel goed uit ;)
Ik ben er zo eentje die overal foto's van maakt. Ja, ook van mijn eten! Deze foto's zal ik jullie (proberen) te besparen #foodporn. Nu we het toch over eten hebben... Je kunt mij altijd wakker maken voor kip! (het liefst zo pittig mogelijk) Familie en vrienden zouden niet raar opkijken als ik net zo ga kakelen als die kippetjes. Daarnaast vind ik sporten heerlijk, en daar dragen die eiwitjes aan bij. Al vijf jaar kickboks ik en dit heeft bij mij niet alleen voor spiertjes en uithoudingsvermogen gezorgd, ook ben ik mijn liefde tegen het lijf gelopen in de ring. Waar sporten niet goed voor is!

Op dit moment heb ik, ondanks alles, echt de zomer in mijn bol, dit is toch de mooiste tijd van het jaar?! Terrasjes pakken, speciaalbiertjes drinken in de zon, festivals afdansen op mijn Dr. Martens en lekker bruin worden! Helaas moeten we dit jaar een aantal van deze activiteiten schrappen door de Coronacrisis. Het feit dat ik nu aan het typen ben met het zonnetje op mijn pan, geen voetjes in het zand, wel lekkere watermeloen in de hand, geeft al aan dat ik er toch het beste van maak. Mijn glas is altijd helemaal vol!

Maak je klaar voor veel enthousiasme, gekte en zonneschijn! De blogartikelen komen eraan.

Liefs, Jamie


SHOP THE LOOK