donderdag 23 juli 2020

Hier wil je heen: de leukste terras-festivals van 2020


Dat alle festivals (zoals we die kennen) zijn gecanceld vanwege COVID-19 is natuurlijk HEEL jammer, maar gelukkig zijn daar de terras-festivals! Een nieuw fenomeen waarbij je op het terras zit in plaats van dat je danst in een menigte, verantwoord op 'anderhalvemeter'. Dat betekent niet dat de voetjes op de vloer blijven, bij de eigen tafels kun je lekker mee bouncen op de muziek! Je kunt hapjes en drankjes bestellen aan je eigen tafel, er wordt goed gedraaid en er zijn verschillende activiteiten. De leukste terras-festivals heb ik voor jullie op een rijtje gezet, zo kun je deze zomer toch nog genieten van de festival vibes. Gooi die heupjes los!

Terras van de Nacht
Ieder weekend met mooi weer kun je los gaan op dit pop-upterras. Geniet op gepaste afstand van je buren van heerlijke cocktails, zomerse biertjes en lekkere beats. 5 minuten lopen vanaf Sloterdijk en je bent er. 'Jiggy', 'Terug naar Toen', 'Wasserette' en 'Vunzige Deuntjes' staan op het program voor de aankomende weekenden. Snel bestellen die tickets!

Zeven dagen per week kun je terecht bij het grootste terras van Nederland: 'Thuishaven - Het Terras'. Heb je zin in de echte festivalsfeer zoals je die kent van Thuishaven? Een circus, voetjes in het zand en 'terrassende' goochelaar-trucs? Koop dan nu je tickets of trek meteen je beste outfit aan. Last minute kun je ook bij dit feestje terecht - Thuishaven denkt met je mee, de helft van de plekken houden ze vrij voor inloop. Yes! Als de zon schijnt zou ik gaan voor de strandbedjes, je kunt zelfs kiezen voor een parasol als de hitte je te veel wordt.

Ze noemen het zelf de beste combinatie van een zonnige terrassessie en een knetterende vibe. Sounds good! Iedere vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier aanschuiven voor muziek, kunst, eten, drinken, theater en nog veel meer. De locatie ligt iets buiten Amsterdam, maar pak die fiets en geniet van een stukje groen onderweg.

Frits. Friday
Frits organiseert elke vrijdag op een unieke locatie een 'Terras Vrijmibo', klinkt dat niet gezellig? Afgelopen vrijdag was 'Terras van de Nacht' aan de beurt en kon je tussen het feesten door je skills laten zien met sjoelen, ja mensen laat Frits maar schuiven! Houd Frits zijn website in de gaten en plan je volgende fuif. Laat dat heerlijke avondje maar komen!

De soos gemist? (a.k.a. De Chicago Social Club). Aanstaande vrijdag zijn er nog tickets beschikbaar voor hun terras-feest. Altijd gein op het Leidse...

Tip: check altijd even de site van het betreffende terras-festival voor alle do's en don'ts

Geniet van jullie zomer !

_________________________________________________________________________

Staat jouw favoriet er nog niet tussen? Laat het me dan gerust weten.